Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Weet wanneer en waarom u welk onderhoud moet uitvoeren met het meerjarenonderhoudsplan van Laan35

Een veilig en comfortabel onderkomen tegen zo laag mogelijke kosten. Een behoefte voor ieder type vastgoed. Maar hoe vervult u deze behoefte? Laan35 maakt deze behoefte graag vanzelfsprekend voor u. Weet wanneer, waarom en in welke mate uw onderhoud dient uit te voeren om het gewenste resultaat en kostenbesparing te realiseren. Of het nu om een vereniging van eigenaren (VvE), wooncomplexen of appartementen, bedrijfspand of overheidspand gaat, hebben gebouwen regelmatig onderhoud nodig. Daarbij geldt dat iedere VvE verplicht is te sparen voor vastgoedonderhoud. Het MJOP van Laan35 helpen u met het inzichtelijk maken van de staat, kosten en werkzaamheden aan het gebouw.
Contact opnemen Vrijblijvende offerte


Wat is een MJOP, TMP of MJOB?

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP of MOP), meerjarenplanning, meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB of MOB), meerjarenbegroting, technisch meerjarenplan (TMP) – het zijn allemaal verschillende termen voor hetzelfde. Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een samengesteld rapport, van verschillende bouwdelen en installaties van een gebouw, waarin staat wat er de komende jaren aan onderhoud gedaan moet worden, wat de kosten hiervan zijn en op welk moment dit moet gebeuren.


Onze aanpak

Het meerjarenonderhoudsplan van Laan35 gaat veel verder dan een standaard meerjarenonderhoudsplan. Door het gebruik van foto’s krijgt u duidelijk inzicht in de gebreken, wij adviseren over herstel en renovatie en bovenal geven we u handvatten voor voordelig en goed vastgoedonderhoud voor de komende 10, 15 of 25 jaar.


Inventarisatie vastgoed

Voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan maken we eerst een afspraak met u voor een uitgebreide visuele inspectie van het vastgoed. Hierbij inventariseren wij het vastgoed op alle bouwdelen en installaties die aanwezig zijn voor direct inzicht in de opbouw van het vastgoed.


Conditiemeting NEN2767

Tijdens deze inspectie beoordelen wij het gebouw(en) conform NEN2767, waarmee een objectieve en eenduidige verslaglegging wordt gegarandeerd van alle gebreken. De inspecteur maakt van alle gebreken foto’s zodat u een duidelijk beeld heeft over de staat van het gebouw. Als u dat wenst bespreken we eventuele gebreken direct met u.


Planning

Vervolgens stelt de inspecteur een realistische planning op waarin de kosten van alle onderhoudswerkzaamheden worden opgenomen. U weet hierdoor in welk jaar u de onderhoudswerkzaamheden dient uit te voeren.


Actualisatie MJOP

Om ervoor te zorgen dat het onderhoudsplan actueel blijft kunt u bij Laan35 ook terecht voor een actualisatie van het meerjarenonderhoudsplan. Laan35 adviseert u om dit om de 3-5 jaar te doen. Tegen een voordelige prijs wordt u voorzien van de laatste updates omtrent kosten en nemen wij opnieuw al de gebreken van het gebouw met u door en actualiseren voor u het onderhoudsplan.


Voordelen Laan35 MJOP voor

  • Volledige inspectie van uw pand met persoonlijke uitleg;
  • Direct inzichten in de maandelijkse kosten en staat van het gebouw inclusief foto’s van gebreken
  • Aanbevelingen voor herstel en renovatie;
  • Prettig leesbaar en begrijpelijk geformuleerd, zowel voor bestuurder als uitvoerder;
  • Snelle levering door heel Nederland;
  • U voldoet aan uw wettelijke verplichtingen
  • Exports uit onze software (O-prognose) naar Twinq, REMS, MC Main, Informant en alle beheersoftware.

Wij hebben zeer ruime ervaring met het opstellen van gedegen meerjarenonderhoudsplannen en het keuren van bouwkundige objecten. Complexe panden, moeilijke locaties en onderliggende splitsingsaktes zijn voor ons geen enkel probleem. Verder zijn wij ook in staat om u onderhoudswerkzaamheden te begeleiden. Laan35 heeft ruime ervaring met het voorbereiden en onder toezicht houden van onderhoudswerkzaamheden.

Wij komen gemaakte afspraken na en hechten veel waarde aan goede communicatie. Daarom kunt u onze medewerkers gerust om uitleg vragen en met hen meelopen door uw gebouw(en).

MJOP voorbeeld

Onze medewerkers zijn kritisch en gepassioneerd over hun werkzaamheden. Laat ons u informeren over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hierbij ook een voorbeeld MJOP.

Overige oplossingen

(Hellende) dakeninspecties

Een overzicht van al uw onderhoudswerkzaamheden, kosten en duurzaamheidsambities.

Duurzaam meerjarenonderhoudsplan

Een overzicht van al uw onderhoudswerkzaamheden, kosten en duurzaamheidsambities.
Dak isloatie

Verduurzamings-advies

Toekomstbestendig en kostenbesparend.

Voorbereiding en toezicht

Goede voorbereiding, begeleiding en afronding. Wie voor Laan35 kiest, gaat voor gemak en nazorg.

Technisch beheer

Bewaking en beheer van alle dagelijkse en projectmatige onderhoudswerkzaamheden.
Consultancy bij bouw

Consultancy

Inrichting en ondersteuning bij alle software voor vastgoedbeheer. Efficiënt en geautomatiseerd.
020 - 787 0835 Offerte aanvragen