Duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP)

Onderhouden én verduurzamen

Het duurzame meerjarenonderhoudsplan, afgekort DMJOP, is de duurzame variant op onze MJOP. Dit plan is speciaal voor VvE’s, wooncomplexen of appartementen en bedrijfs- en overheidsgebouwen die willen onderhouden én die serieuze verduurzamingsambities hebben.

Wat is een DMJOP?
Een DMJOP is een compleet plan waarmee u uw vastgoed de komende jaren op een verstandige, efficiënte en onderbouwde manier kunt onderhouden en verduurzamen. In feite is het een combinatie van een regulier MJOP en ons energieadvies.

Een MJOP is uiteraard het welbekende onderhoudsplan waarin staat wat er de komende jaren aan onderhoud gedaan moet worden, wat de kosten hiervan zijn en op welk moment dit moet gebeuren. Voor een uitgebreide omschrijving van wat onze MJOP’s precies bevatten kunt u hier meer lezen.

Ons energieadvies geeft u een compleet inzicht in de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen die u op gebouwniveau kunt nemen om uw vastgoed te verduurzamen. Daarmee weet u precies welke mogelijkheden u heeft om uw gebouw te verduurzamen, wat de bijbehorende investeringskosten zijn en wat de terugverdientijd is. Voor een uitgebreide omschrijving van wat ons energieadvies precies bevat kunt u hier meer lezen.

Waarom heeft u een DMJOP nodig?
U heeft een DMJOP nodig als u uw gebouw wilt onderhouden en tegelijkertijd wilt werken aan een duurzaam en toekomstbestendig gebouw De verduurzamingsadviezen die worden voorgesteld in het energieadvies verwerken wij namelijk in het MJOP. We maken per gebouwelement of installatie een brede afweging. Naast de conditie van het gebouw en de bijbehorende kosten, kijken we ook naar mogelijke verduurzamingsmaatregelen die passen bij de onderhoudsbehoefte van het vastgoed. Op deze manier kunnen er duurzame alternatieven in overweging worden genomen voor een hoger rendement en lagere energiekosten.

Zijn er subsidies voor VvE’s voor het opstellen van een DMJOP?
Er is inderdaad een subsidie die u kunt aanvragen en die kan oplopen tot 75%. Dat is dus zeker de moeite waard. Het aanvragen van deze subsidie is echter een lastig en tijdrovend proces. Het goede nieuws is dat wij deze subsidie kosteloos voor u kunnen aanvragen. Wilt u daar gebruik van maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op.

Wilt u ook een professioneel onderhoudsplan? Of wilt u dat wij de subsidie voor u aanvragen?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bart-Jan Burggraaff.

U heeft een DMJOP. Wat nu?
Nu is het zaak om uw DMJOP in de praktijk te brengen. Dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Menig VvE worstelt met het daadwerkelijk uitvoeren van de verduurzamingsambities. Om die reden bieden wij ook begeleiding aan voor de uitvoer van het verduurzamingsproces. U weet dan zeker dat alle plannen op een correcte, efficiënte en kwalitatieve wijze worden uitgevoerd. Hier kunt u meer lezen over onze verduurzamingsbegeleiding

Lees verder

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

De basis van vastgoedonderhoud

Duurzaam meerjarenonderhoudsplan+ (DMJOP+)

Onderhouden én verduurzamen voor VvE's

Energieadvies

Toekomstbestending en kostenbesparend

020 - 787 0835 Offerte aanvragen