Verduurzamings­begeleiding

Het verduurzamen van een VvE is een tijdrovend, complex en onoverzichtelijk traject. Bespaar uzelf een hoop tijd, moeite en hoofdpijn en geef de begeleiding uit handen aan de deskundigen van Laan35.

Offerte aanvragen

Wel de lusten, niet de lasten

Voor iedere VvE is verduurzaming een belangrijk en onvermijdelijk onderwerp. De voordelen zijn bekend, maar het verduurzamen van een VvE blijkt in de praktijk niet eenvoudig. Het verduurzamingsproces is een knelpunt voor veel VvE’s en daarom is het goed om te weten dat er een oplossing is: verduurzamingsbegeleiding.

Verduurzaming op maat

Voor onze deskundige adviseurs heeft het verduurzamingstraject inmiddels geen geheimen meer. Wij weten precies wat we moeten doen en bij welke partijen we moeten aankloppen om het traject soepel, snel en bovendien kwalitatief goed te laten verlopen. Dankzij ons gestructureerde stappenplan weet u bovendien precies wat we doen en wat u van ons kunt verwachten. Van intake tot verdiepingsfase, wij bieden een op maat gemaakte oplossing voor de complexe uitdagingen van financiering, besluitvorming, technische beperkingen en regelgeving bij de verduurzaming van uw VvE.

Verduurzaam uw VvE in 5 stappen

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken we waar uw VvE tegenaan loopt, wat uw doelen zijn en hoe wij u hierbij kunnen helpen. Op basis van dit gesprek stellen wij een op maat gemaakte offerte op.

Aan de slag

Om alle mogelijkheden in kaart te brengen stellen wij een energieadvies+ op en optioneel ook een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Hierdoor kunnen we reeds ingepland onderhoud combineren met de verduurzamingswensen. Ook weten we dan in welke mate uw VvE verduurzaamd kan worden en hoe dat gefinancierd kan worden. Ten slotte helpen we met de besluitvorming door dit plan en eventueel bijbehorende scenario’s te presenteren tijdens een ALV.

Verdiepingsfase

Om te onderzoeken hoe haalbaar de verduurzamingsmaatregelen zijn en om deze veilig, effectief en duurzaam te laten verlopen, laten wij een aantal specialistische onderzoeken uitvoeren. Denk hierbij aan Flora en Fauna onderzoek, asbestinventarisatie en bouwfysisch onderzoek. Wij zien erop toe dat deze onderzoeken correct worden uitgevoerd.

Vervolgens stellen we een bouwteam samen bestaande uit een lid van de technische commissie, een aannemer en uw vaste contactpersoon. In overleg met de VvE stellen we een programma van eisen op. In samenwerking met de aannemer zetten we dat om in een technisch bestek en een werkomschrijving. Op basis hiervan wordt er een offerte opgesteld.

Tijdens deze stap doen wij ook een voorstel voor hoe alle voorgestelde maatregelen gefinancierd kunnen worden, inclusief beschikbare regionale en gemeentelijke subsidies. We eindigen deze stap met een nieuwe ALV waarin de besluiten genomen kunnen worden.

Financiering

Nu het duidelijk is wat er verduurzaamd gaat worden, is het tijd om alles financieel in orde te maken. Uw adviseur helpt u bij het aanvragen van de lening en de aanvraag van de subsidies. We zien erop toe dat de juiste documenten worden verzameld en aangeleverd.

We laten ook de offerte van de aannemer toetsen door een extern, onafhankelijk en in samenspraak met de VvE gekozen calculatiebureau. Zo weet u zeker dat u de scherpste prijs krijgt voor de aangeboden verduurzamingsmaatregelen.

Uitvoering

Nu weet u precies wat de VvE gaat verduurzamen, hoe dat gaat gebeuren, wie de opdracht gaat uitvoeren en hoe dit alles gefinancierd gaat worden. Tijdens de uitvoering vinden er periodiek vergaderingen plaats van het bouwteam en is er een bewonersconsulent beschikbaar voor vragen van bewoners. In deze fase zetten wij ook een collega in die zich ontfermt over de uitvoeringsbegeleiding. Lees hier meer over wat u kunt verwachten van uitvoeringsbegeleiding bij Laan35

Tijdens het werk en na de oplevering voeren wij controles uit staatop het werk. Wanneer de uitvoering volledig is afgerond stellen we een proces-verbaal op met eventuele opleverpunten die nog opgelost moeten worden door de aannemer.

Hulp bij verduurzaming is cruciaal

Steeds meer VvE’s willen verduurzamen maar bijten zich stuk op het complexe en vaak onoverzichtelijke verduurzamingstraject. Daarom is begeleiding van professionals hard nodig. Dat zeggen wij niet alleen, dat zegt ook de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge. De nood is hoog en daarom heeft de minister een versnellingsagenda opgesteld met voorstellen hoe de VvE’s meegenomen kunnen worden in de energietransitie. Eén van die voorstellen is het inschakelen van deskundige begeleiding. Wilt u serieus werk maken van het verduurzamen van uw VvE? Neem dan direct contact op met Laan35.

Wilt u serieus aan de slag met het verduurzamen van uw vastgoed?

Neem dan contact op met Frederik van der Schuit

020 - 787 0835 Offerte aanvragen