Kennisbank

FAQ

Hoe kan het zijn dat kosten die opgenomen zijn in het MJOP afwijken van de offerte die ik ontvang of opvraag naar aanleiding van uw MJOP

Hier kunnen diverse oorzaken voor zijn, een van de oorzaken is dat wij werkzaamheden in een (D) MJOP clusteren. Daarmee voorkomen we bijvoorbeeld dat er diverse keren een steiger geplaatst moet worden. Als u bij een aannemer een offerte opvraagt voor werkzaamheden waarbij een steiger noodzakelijk is verliest u dit voordeel en komen deze kosten hoger uit dan onze begroting. Een andere reden is dat een (D) MJOP een begroting zonder een exacte werkplanning, zo kan het voorkomen dat het nuttig blijkt om bepaalde werkzaamheden ‘toch wel of niet’ uit te voeren waardoor er een afwijking ontstaat in de offerte. Nog een reden kan zijn dat een aannemer meer zaken begroot dan strikt noodzakelijk zijn; om die reden adviseren u dan ook altijd om de werkzaamheden te laten begeleiden (dit kunnen wij voor u doen).

Hoe lang duurt het voordat wij een MJOP kunnen verwachten?

Doorgaans is de doorlooptijd van een (D) MJOP tussen de 4 en 6 weken. De exacte duur is afhankelijkheid van de beschikbaarheid van bouwtekeningen en de werkplaning. Als u aangeeft dat uw (D) MJOP haast heeft zorgen wij ervoor dat het MJOP spoedig opgeleverd wordt (dit kan zelfs met spoed binnen 1 week).

Wat wordt er bedoelt met veilige daken in de offerte?

Omdat wij de veiligheid van onze medewerkers ook moeten garanderen kunnen onze inspecteurs geen daken betreden waar zij het risico lopen om vanaf te vallen of waar geen valbeveiliging aanwezig is. Ondanks dat hebben wij voldoende hulpmiddelen om diverse soorten daken goed te inspecteren.

Kunnen jullie ook uitleg komen geven op en ALV of aan het bestuur of technische commissie?

Onze inspecteurs zijn naast bouwkundig ook communicatief onderlegd en geven dus graag (in de avonden) uitleg op en ALV of bij een stuur over het (D) MJOP. U kunt er ook voor kiezen om uitleg te krijgen via een online sessie, daarin kan de inspecteur het document direct met u bespreken wat vaak heel verhelderend werkt.

Begeleiden jullie ook de werkzaamheden na oplevering van het (D)MJOP?

Wij kunnen alle werkzaamheden voor u begeleiden, van verduurzaming tot kleinere renovaties. Wij horen graag wat uw wensen zijn en hoe wij u kunnen voorzien van passende begeleiding.

Kunnen jullie de uitkomsten van het (D) MJOP per appartementsrecht doorrekenen?

Wij kunnen helaas niet de uitkomsten van het (D) MJOP per appartementsrecht doorrekenen omdat dit beter door uw beheerder gedaan kan worden (er moeten immers nog verzekeringspremies en andere kosten bij opgeteld worden). Wel voorzien wij u graag van een financieel overzicht waarin u de beginstand en eventuele denotatie per fonds zelf in kunt vullen.

Wij hebben een rapportage van een externe partij; kunnen jullie deze verwerken in het MJOP?

Wij verwerken graag eventuele rapportages, we zullen altijd kijken of we eventuele adviezen op een gunstig onderhoudsmoment kunnen integreren in het (D) MJOP

Wat is een maatwerkadvies?

Een maatwerkadvies is een rapport waarin staat welke energiebesparende maatregelen specifiek voor uw VvE van toepassing zijn. Wat is er bouwtechnisch mogelijk, welke maatregelen leveren een verhoogd wooncomfort op en welke verlagen de energierekening. Een energieprestatie adviseur (EP-adviseur) gaat bij uw VvE langs en kijkt wat de huidige energetische staat van het gebouw is. Hoe goed is het gebouw op dit moment geïsoleerd en hoe wordt het gebouw verwarmd? Vervolgens kijk de adviseur wat de mogelijkheden zijn. In het rapport worden onder andere de kosten, de energiebesparing en de terugverdientijd (TVT) van de verschillende mogelijkheden weergegeven. Met onder andere deze gegevens kunnen er keuzes gemaakt worden voor het ontwikkelen van het verduurzamingsplan van de VvE.

Welke verduurzamingsmaatregelen nemen jullie op in een duurzaam MJOP?

Wij nemen standaard twee verduurzamingsmaatregelen uit het maatwerkadvies op waarmee de verduurzaming op een optimaal moment valt met onderhoudswerkzaamheden, de subsidie op het MJOP geldig is en welke maatregelen een gunstige terugverdientijd hebben. In overleg met het bestuur van de VvE kunnen wij natuurlijk altijd andere maatregelen opnemen, maar u moet er dan wel rekening mee houden dat het DMJOP mogelijk niet meer in aanmerking komt voor subsidie.

Staat u vraag er niet bij?

Staat uw vraag er niet bij of heeft u onvoldoende antwoord gekregen op uw vraag? Stuur ons een mail en wij zullen u waar mogelijk van dienst zijn.

Contact

020 - 787 0835 Offerte aanvragen