Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

De basis van vastgoedonderhoud

Of u het nou een meerjarenonderhoudsplan (MJOP of MOP) noemt, een meerjarenplanning, een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB of MOB), een meerjarenbegroting of een technisch meerjarenplan (TMP), het betekent in feite allemaal hetzelfde. Bij Laan35 houden we het bij meerjarenonderhoudsplan, afgekort tot MJOP. In dat plan staat voor de komende jaren aangegeven wat u wanneer en hoe vaak moet onderhouden. Dit alles ter bevordering of behoud van uw eigen woongemak en woningwaarde.

Wat is een MJOP precies?
Er zijn MJOP’s en er zijn MJOP’s van Laan35. Wij zijn groot geworden dankzij ons MJOP-werk omdat wij net een stapje verder gaan met onze inspecties en rapportages. Klinkt mooi, maar wat bevat een MJOP nou concreet? Een MJOP is een samengesteld rapport, van verschillende bouwdelen en installaties van een gebouw, waarin staat wat er de komende jaren aan onderhoud gedaan moet worden, wat de kosten hiervan zijn en op welk moment dit moet gebeuren.
Dat doen we onder andere door gebreken duidelijk in beeld te brengen met foto’s, door te rapporteren over herstel en renovatie en door u handvatten te geven voor voordelig en goed vastgoedonderhoud voor de komende 10, 25 of 30 jaar. Een MJOP van Laan35 is dus de basis waarop u de komende jaren kunt bouwen en waarmee u comfortabel en zonder zorgen van uw vastgoed kunt genieten.

Waarom heeft u een MJOP nodig?
In principe is een MJOP nuttig voor iedereen die vastgoed bezit. Particuliere huiseigenaren doen er bijvoorbeeld ook verstandig aan om een MJOP op te stellen. Maar Laan35 richt zich specifiek op VvE’s, wooncomplexen of appartementen en bedrijfs- en overheidsgebouwen. Zoals we eerder al opmerkten is de MJOP er ter bevordering van uw woongemak en woningwaarde. Het is prettig om in een gebouw te wonen waar alles goed is onderhouden. Daarnaast kunt u met goed en tijdig onderhoud onnodige reparatiekosten voorkomen. Zoals met veel zaken in het leven is het beter om iets te onderhouden dan om iets kapot te laten gaan en het te moeten vervangen. Ten slotte houdt u ook de waarde van uw gebouw op peil met een gedegen onderhoudsplan.

Wilt u ook een professioneel onderhoudsplan? Of wilt u dat wij de subsidie voor u aanvragen?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bart-Jan Burggraaff.

Hoe stellen wij een MJOP op?
Iedereen MJOP begint uiteraard met een uitgebreide visuele inspectie van het betreffende gebouw. Bij de inspectie inventariseren wij het vastgoed op alle bouwdelen en installaties die aanwezig zijn voor direct inzicht in de opbouw van het vastgoed. Dit alles beoordelen wij conform NEN2767, waarmee een objectieve en eenduidige verslaglegging wordt gegarandeerd van alle gebreken. Daarna stellen we een realistische planning op waarin de kosten van alle onderhoudswerkzaamheden worden opgenomen. Zo weet u precies welke onderhoudswerkzaamheden u wanneer dient uit te voeren, wat er dient te gebeuren en wat dit kost.

Bent u beheerder van een VvE? Kies dan voor onze professionele onderhoudsbegeleiding
Goede plannen zijn belangrijk, maar het resultaat valt of staat met de uitvoering. Laan35 biedt zowel voor het uitvoeren van de onderhoudsplannen als voor het uitvoeren van een verduurzamingstraject professionele begeleiding. Lees verder over de mogelijkheden of neem direct contact met ons op voor een afspraak.

Lees verder

Duurzaam meerjarenonderhoudsplan+ (DMJOP+)

Onderhouden én verduurzamen voor VvE's

Energieadvies

Toekomstbestending en kostenbesparend

020 - 787 0835 Offerte aanvragen