Duurzaam meerjarenonderhoudsplan+ (DMJOP+)

Onderhouden én verduurzamen voor VvE's

Het duurzame meerjarenonderhoudsplan+, afgekort DMJOP+, is de duurzame variant op onze MJOP speciaal opgesteld voor VvE’s. Deze plusversie van de DMJOP is er speciaal voor VvE’s die actief bezig zijn met verduurzaming en die behoefte hebben aan een uitgebreid inzicht in die verduurzaming.

Wat is een DMJOP+?
Een DMJOP+ is een compleet plan waarmee u uw vastgoed de komende jaren op een verstandige, efficiënte en onderbouwde manier kunt onderhouden en verduurzamen. In feite is het een combinatie van een regulier MJOP en ons energieadvies+.

Een MJOP is uiteraard het welbekende onderhoudsplan waarin staat wat er de komende jaren aan onderhoud gedaan moet worden, wat de kosten hiervan zijn en op welk moment dit moet gebeuren. Voor een uitgebreide omschrijving van wat onze MJOP’s precies bevatten kunt u hier meer lezen.

Ons energieadvies+ is een allesomvattend plan waarin wij aangeven op welke manier de VvE het verduurzamingsproces het beste kan aanpakken. In dat plan nemen wij alle organisatorische, technische, energetische en financiële uitdagingen mee. Met het energieadvies+ heeft uw VvE een grondig en doortimmerd adviesstuk waarmee de VvE de eerste stappen kan zetten in het verduurzamingsproces.

Voor het opstellen van dit advies werken wij nauw samen met VvE-vertegenwoordigers én zorgen wij ervoor dat het hele proces organisatorisch is geborgd. We willen zoveel mogelijk leden van de VvE betrekken bij het proces, daarom starten wij altijd met het afnemen van een enquête onder alle bewoners. Bovendien levert dit nuttige inzichten op in de wensen van de bewoners en de lopende zaken op het gebied van duurzaamheid. Ook maken we de maandlasten, financieringsmogelijkheden en energielabelstappen inzichtelijk. Dit inzicht wordt gegenereerd op individueel woningniveau in plaats van op gebouwniveau, zo weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is. Dit maakt dat het energieadvies+ het ideale vertrekpunt vormt voor besluitvorming binnen de VvE. Voor een uitgebreide omschrijving van ons energieadvies+ kunt u hier meer lezen.

Waarom heeft u een DMJOP+ nodig?
U heeft een DMJOP+ nodig als u uw gebouw wilt onderhouden en tegelijkertijd wilt werken aan een duurzaam en toekomstbestendig gebouw De verduurzamingsadviezen die we opstellen voor het energieadvies+ verwerken wij namelijk in het MJOP. We maken per gebouwelement of installatie een brede afweging. Naast de conditie van het gebouw en de bijbehorende kosten, kijken we ook naar mogelijke verduurzamingsmaatregelen die passen bij de onderhoudsbehoefte van het vastgoed. Op deze manier kunnen er duurzame alternatieven in overweging worden genomen voor een hoger rendement en lagere energiekosten.

Zijn er subsidies voor VvE’s voor het opstellen van een DMJOP+?
U kunt een subsidie aanvragen en die kan oplopen tot 75%. Dat is dus zeker de moeite waard. Het aanvragen van deze subsidie is echter een lastig en tijdrovend proces. Het goede nieuws is dat wij deze subsidie kosteloos voor u kunnen aanvragen. Wilt u daar gebruik van maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op.

Wilt u ook een professioneel onderhoudsplan? Of wilt u dat wij de subsidie voor u aanvragen?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bart-Jan Burggraaff.

U heeft een DMJOP+. Wat nu?
Nu is het zaak om uw DMJOP+ in de praktijk te brengen. Dat is voor VvE’s helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Menig VvE worstelt met het daadwerkelijk uitvoeren van de verduurzamingsambities. Om die reden bieden wij ook begeleiding aan voor de uitvoer van het verduurzamingsproces. U weet dan zeker dat alle plannen op een correcte, efficiënte en kwalitatieve wijze worden uitgevoerd. Hier kunt u meer lezen over onze verduurzamingsbegeleiding.

Lees verder

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

De basis van vastgoedonderhoud

Energieadvies

Toekomstbestending en kostenbesparend

020 - 787 0835 Offerte aanvragen