Energieadvies+

Totaalverduurzaming voor VvE's

Heeft uw VvE serieuze verduurzamingsplannen? Wellicht zelfs al een duurzaamheidscommissie opgericht? Dan bent u vast benieuwd naar wat uw mogelijkheden zijn en wat precies de financiële gevolgen. Geen zorgen, Laan35 heeft hiervoor speciaal een product ontwikkeld.

Voor wie is het energieadvies+?
Alleen voor VvE’s. Voor het opstellen van dit advies werken wij nauw samen met VvE-vertegenwoordigers én zorgen wij ervoor dat het hele proces organisatorisch is geborgd. We willen zoveel mogelijk leden van de VvE betrekken bij het proces, daarom starten wij altijd met het afnemen van een enquête onder alle bewoners. Bovendien levert dit nuttige inzichten op in de wensen van de bewoners en de lopende zaken op het gebied van duurzaamheid.

Wat staat er precies in ons energieadvies+?
Ons energieadvies+ is een allesomvattend plan waarin wij aangeven op welke manier de VvE het verduurzamingsproces het beste kan aanpakken. In dat plan nemen wij alle organisatorische, technische, energetische en financiële uitdagingen mee. Met het energieadvies+ heeft uw VvE een grondig en doortimmerd adviesstuk waarmee de VvE de eerste stappen kan zetten in het verduurzamingsproces.

Hoe stelt Laan35 het energieadvies+ op?
Na afname van de enquête vindt er door een energiebesparingsadviseur een inspectie op locatie plaats. Op basis hiervan stellen wij het energieadvies+ op. In de rapportage stellen we maatregelpakketten samen en bieden we inzicht in de kosten, de terugverdientijden en de financieringsmogelijkheden op woningniveau. Daarnaast maken we ook de financiële consequenties inzichtelijk. Ten slotte berekenen we berekenen alle energielabels en rekenen we eventuele energielabelstappen door, waardoor we de doelstellingen van grooteigenaren en bewoners in lijn kunnen brengen. Dit maakt ons energieadvies+ ook zeer geschikt voor VvE’s met grooteigenaren.

Waarom heeft u een energieadvies+ nodig?
Een energieadvies is in veel gevallen noodzakelijk omdat de mogelijkheden, de aanvraagprocedures en wet- en regelgeving rondom verduurzaming zeer complex zijn geworden in de afgelopen jaren. Natuurlijk zeggen wij dat als aanbieders van het energieadvies. Wilt u liever een objectievere bron? Luister dan naar wat minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge zegt hierover. Het verduurzamen van VvE’s strandt vaak in de besluitvorming en daarom adviseert de minister om gebruik te maken van deskundige begeleiding om dit proces in goede banen te leiden.

Kortom, wilt u uzelf en uw VvE een hoop tijd, moeite en energiebesparen en snel en voortvarend aan de slag met verduurzamen? Dan is ons energieadvies+ het ideale startpunt.

Wilt u professioneel advies over wat de beste manier is om uw gebouw te verduurzamen?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bart-Jan Burggraaff.

Wat kan ik doen als ik het energieadvies+ heb ontvangen?
Voor VvE’s is het opvolgen van het energieadvies niet eenvoudig. Sterker nog, volgens de overheid is de complexiteit van het verduurzamingstraject een van de belangrijkste oorzaken dat het verduurzamen van VvE’s vastloopt. Gelukkig kunnen wij u helpen. Als u wilt dat wij erop toezien dat het energieadvies volledig, kwalitatief en tijdig wordt uitgevoerd, dan kunt u gebruikmaken van onze dienst verduurzamingsbegeleiding.

Gratis subsidieaanvraag VvE
VvE’s kunnen eenmalig subsidie ontvangen voor het laten opstellen van een energieadvies. U kunt hierbij profiteren van een subsidie die op kan lopen tot wel 75%. De aanvraag van een dergelijke subsidie kan echter lastig en tijdrovend zijn voor bestuurders van VvE’s. Wij kunnen u dit werk uit handen nemen en het kosteloos voor u aanvragen wanneer u ons daarvoor machtigt.

Lees verder

020 - 787 0835 Offerte aanvragen