Testiominal Stephan Frijns, vastgoedinspecteur bij Laan35

Sinds 1 november 2018 werkt Stephan Frijns bij Laan35 in de functie van (junior)vastgoedinspecteur. Hij vertelt over zijn eerste vijf maanden bij Laan35:

In de huidige banenmarkt heb je als starter een bijna oneindige keuze. Ikzelf werd na mijn afstuderen bedolven onder berichten en oproepen van en door recruiters, detacheerders en vastgoed- en bouwbedrijven. Vele gesprekken later had ik nog niet het gevoel dat ik bij (of via) één van deze bedrijven een startersbaan zou beginnen waar ik het naar mijn zin zou hebben. Dat is voor mij, net als vele anderen denk ik, van groot belang in je eerste échte baan. Want bij zo’n eerste echte functie krijg je veel nieuwe prikkels en informatie en als je dan niet fijn “op je plek zit” helpt dat niet mee. Hoe hoog jouw starterssalaris ook is…

In mijn zoektocht naar geschikte bedrijven haakte ik bij gesprekken vaak af na het zien van de formele werksfeer of het onpersoonlijke contact met de eigenaar of HR medewerker. Ik zag mijzelf niet in een typische ‘klinische’ kantooromgeving werken.

Na mijn kennismakingsgesprek en uiteindelijk tweede gesprek bij Laan35 voelde ik voor het eerst de ambitie om in het vastgoed aan de slag te gaan. Misschien kwam dat door het kantoor (hergebruikte zeecontainers), de omgeving (de Tuin van Bret) of de informele uitstraling. In mijn geval was het, denk ik, een combinatie van bovenstaande zaken met de toevoeging dat je ook buiten de deur afspraken hebt.

Van te voren is het natuurlijk moeilijk in te schatten wat je werkzaamheden écht inhouden en hoe je in het team mee zal draaien. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd besproken dat je een opleidingstraject in gaat en vaak houd je een slag om de arm dat je kort wordt ingewerkt en daarna voor de leeuwen wordt gegooid. Bij Laan35 wordt echter wel woord gehouden en word je binnen enkele maanden opgeleid en klaargestoomd als vastgoedinspecteur. Belangrijk binnen het team is mijn inziens ook dat je vrijgelaten wordt in het inplannen van je werkzaamheden en afspraken. Met die vrijheid moet je om kunnen gaan en natuurlijk ook presteren maar als dat gebeurd krijg je de waardering.

Daarnaast wordt er ook ruimte en mogelijkheden geboden voor uitbreiding van je eigen kennis door middel van bijvoorbeeld cursussen of workshops. Naast het werken is er ook ruimte voor ontspanning en het leren kennen van je collega’s. Elke vrijdagmiddag is er voor degene die zin heeft een vrijdagmiddagborrel en er worden etentjes en bedrijfsuitjes gepland.

Het is altijd moeilijk voorspellen en je weet nooit hoe het loopt in je privé- en werkleven maar als ik na vijf maanden terug én vooruit kijk zie ik mijzelf niet snel van baan veranderen.

Stephan Frijns

020 - 787 0835 Offerte aanvragen